Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/blogir/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  بذر كلم بذر كلم

گل و گیاه ظرافت

كلم بروكلي

كلم بروكلي

كلم بروكلي گياهي بسيار خوش‌طعم و مقوي است كه مي‌توان آن را به‌صورت خام و پخته مصرف كرد. اين گياه كه سرشار از آهن و آنتي‌اكسيدان است را مي‌توان به‌عنوان يك غذاي كامل مصرف كرد و از آن لذت برد. بروكلي از ميان خانواده كلم كاشت ساده‌تري دارد و نسبت به آفات و بيماري‌ها نيز مقاوم‌تر است. كلم بروكلي سبزي فصل سرد است و بوته آن گاهي تا يك متر نيز رشد مي‌كند. اندازه كلم بروكلي در صورت دريافت آب زياد و كافي بزرگ‌تر مي‌شود. كلم بروكلي گياهي است كه براي پرورش خانگي گزينه بسيار مناسبي است و مي‌توان آن را از طريق بذر پرورش داد و محصولي ارگانيك را توليد و مصرف كرد. اين كلم داراي بوته‌اي بزرگ است كه از ميان آن‌ها گلچه‌هاي بروكلي بيرون آمده‌اند. اين گلچه‌ها را در زمان بلوغ مي‌توان برداشت كرد و تا زماني كه سرما يا گرماي شديد شروع نشده باشد، اين گلچه‌ها رشد مي‌كنند و مي‌توانيد بارها از آن‌ها برداشت كنيد و لذت ببريد.

كلم بروكلي گياهي مناسب براي كاشت در باغچه و گلدان سايز بزرگ است. بروكلي را معمولاً به‌صورت خام و بخارپز، آب­پز و سرخ‌كرده استفاده مي‌كنند. كلم بروكلي نياز به آفتاب كامل دارد و در مناطق گرمسيري بهتر است در سايه جزئي كاشته شود (بروكلي به روزانه ۸ ساعت نور احتياج دارد). سطح خاك كاشت بروكلي بايد هميشه مرطوب باشد ولي غرق آبي و خيس نبايد باشد.

كاشت

كاشت كلم بروكلي از بذر تكثير مي‌شود، خاك انتخابي بايد غني باشد براي اين كار مي‌توانيد بستر كشت را با كمپوست يا كود حيواني مخلوط كنيد. بذر كلم بروكلي را معمولاً در اوايل بهار يا اواسط تابستان مي‌كارند (۸ تا ۱۰ هفته قبل از آخرين سرماي منطقه). دانه‌ها را در عمق حداكثر يك سانتي‌متري بكاريد و بهتر است قبل از كاشت ۲۴ ساعت خيس كنيد. بهتر است كلم بروكلي را ابتدا نشاء كنيد به اين منظور ابتدا بذرها را داخل سيني نشاء يا گلدان‌هاي كوچك (ليوان يك‌بارمصرف) بكاريد و بعد از چهار برگه شدن آن را به گلدان بزرگ‌تر يا زمين اصلي منتقل كنيد (براي كاشت در گلدان بايد سايز بزرگي را انتخاب كرد). كلم بروكلي بعد از گذشت حدوداً ۷۰ روز از زمان كاشت بذر كلم قابل‌برداشت است. دماي كاشت كلم بروكلي بايد حداكثر ۲۵ درجه باشد و هم‌چنين بروكلي در دماهاي كمتر از صفر درجه آسيب مي‌بيند در دماهاي بالاتر گياه به گل مي‌رود و رشد آن متوقف مي‌شود. به‌طوركلي تمامي كلم‌ها محصول فصل خنك مي‌باشند. در شهرهاي معتدل جنوبي كلم را در زمستان و در مناطق معتدل شمالي در فصل تابستان اقدام به كاشت مي‌كنند. دماي مناسب كاشت كلم بروكلي ۱۵ تا ۲۰ درجه است (دماي ميانگين ماهيانه ۱۶ درجه). در مناطقي كه زمستان ملايمي دارند بروكلي در زمستان نيز قادر به توليد محصول است.

بعد از كاشت بذر در گلدان يا سيني نشاء (بهتر است براي نتيجه‌گيري بهتر از خاك استريل و آماده استفاده كنيد، تركيبات پيت ماس يا كوكوپيت و پرليت، كمپوست مناسب است). ابتدا قبل از كاشت كلم بذر خاك را خوب آبياري كنيد تا آب از سوراخ‌هاي انتهايي آن خارج شود. در هر گلدان دو عدد بذر قرار دهيد. بذرها را در عمق حداكثر يك سانتي‌متري بكاريد و با افشانه به‌آرامي خاك را مرطوب كنيد. بذر كلم بروكلي فيورنتينو معمولاً بين ۴ تا ۷ روز جوانه مي‌زند. تا قبل از جوانه‌زني مي‌توانيد بستر كشت را با پلاستيك بپوشانيد تا رطوبت حفظ شود و جوانه‌زني سريع‌تر اتفاق بيفتد. گلدان با سيني نشاء را نبايد در آفتاب مستقيم قرار دهيد ولي در محيطي پرنور بايد باشد (دماي جوانه‌زني حدوداً ۲۵ درجه بايد باشد). بعد از چهار برگي شدن نشاءها آن‌ها را به محلي با نور مستقيم آفتاب انتقال دهيد (۶ تا ۸ ساعت نور كافي است).

نبايد اجازه دهيد در اين مدت سطح خاك كاملاً خشك شود درصورتي‌كه مشاهده كرديد خاك در حال خشك شدن است اقدام به مرطوب كردن آن كنيد. آبياري بايد به‌گونه‌اي باشد كه از سوراخ‌هاي انتهايي آن آب اضافي خارج شود، آبياري بيش‌ازحد باعث مرگ گياه مي‌شود. زماني كه ارتفاع گياه حدوداً به ۱۵ سانتي‌متر رسيد يا تعداد برگ‌هاي آن بيشتر شد هر گياه را به گلدان سايز بزرگ جداگانه منتقل كنيد (به زمين اصلي). هميشه مراقب دماي محيط باشيد و به دماي هر مرحله از كاشت توجه كنيد. براي كاشت در زمين نشاءها را در رديف‌هايي به فاصله حداقل ۵۰ سانتي‌متر بكاريد و همچنين فاصله هر بوته با بوته بعدي را ۵۰ سانتي‌متر در نظر بگيريد.

برداشت

قبل از شروع يخبندان و زرد شدن بروكلي‌ها برداشت را شروع كنيد. درست زير جايي را كه ساقه‌ها شروع به جدا شدن مي‌كنند ببريد. وقتي سر اصلي بروكلي را برداشت كرديد، گلچه‌هاي ترد جانبي ديگري شروع به رشد مي‌كنند. به برداشت ادامه دهيد تا گياه‌تان به توليد گلچه ادامه دهد. اين روند ادامه دارد تا وقتي‌كه هوا خيلي سرد يا خيلي گرم شود. بروكلي‌ها را كنسرو و فريز و ترش كنيد يا مي‌توانيد براي ۲ هفته آن‌ها را در يخچال نگه‌داريد. ممكن است موقع برداشت متوجه كرم كلم و لارو شاپرك نشويد و اين موجودات وارد بروكلي‌هاي پخته شوند. براي جلوگيري از اين اتفاق قبل از پخت بروكلي‌ها را براي ۱۵ دقيقه در آب گرم و مقدار كمي سركه بخيسانيد تا اين موجودات بيرون بيايند.

فوايد كلم بروكلي

از خواص كلم بروكلي اين كه حاوي موادي است كه به‌طور فراواني تعداد و اندازه سلول‌هاي سرطاني را كاهش مي‌دهد و به بهبود بدن كمك مي‌كند.

سرشار از فيبر، كاروتنوئيد، ويتامين A، ويتامين C و ويتامين K است كه اين مواد از بروز سرطان روده و معده جلوگيري مي‌كند.

وجود فيبر فراوان در آن، سبب شده كه براي افراد ديابتي و درمان آن‌ها بسيار مفيد باشد.

سرشار از كلسيم است به‌طوري‌كه مي‌توان گفت كلسيم آن به‌اندازه شير است و براي تقويت استخوان و جلوگيري از پوكي استخوان كمك‌كننده و بسيار مؤثر است.

پتاسيم موجود در آن فشارخون را كنترل نموده و به تنظيم عملكرد قبل كمك مي‌كند.

ويتامين C و بتاكارتون موجود در آن براي چشم مفيد است و از بيماري آب‌مرواريد مناسب است.

سرشار از ويتامين D است كه به جذب كلسيم كمك نموده و از پوكي استخوان پيشگيري مي‌كند.

از مضرات كلم بروكلي اين كه زياده روي در مصرف كلم بروكلي باعث التهاب روده و يا افزايش گار روده مي گردد.

براي خريد بذر كلم در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/5/25 ساعت: ۰۶ توسط:zerafatcom :